Waarom ik personal trainer werd?

Om mensen op een verantwoorde manier naar een niveau te tillen waar ze alleen niet komen.

Figuur MPAKT

BOOST YOUR BALANCE

Boek hier je sessie.

Een sterk, functioneel en pijnvrij lichaam als topprioriteit.

Ik ben Maxime en ben ondertussen zes jaar actief als personal trainer (2023). Sport is sinds mijn kindertijd mijn grootste passie. Het is die passie die ervoor zorgde dat ik mensen wil begeleiden tijdens hun fitnessavontuur. Mijn keuze om personal coach te worden heeft ook te maken met het nijpende tekort aan kwalitatieve ondersteuning voor mensen die verloren lopen in de fitnesswereld.

Figuur MPAKT
Figuur MPAKT

Van kooivechter tot coach.

Alles begon toen ik na een jaar of vijf fitnesstraining op eigen houtje koos voor een nieuwe uitdaging. Ik ging kooivechten. Acht jaar beoefende Mixed Martial Arts. Hierbij werd ik begeleid door één van de beste coaches van het land. Door zijn vorming heb ik enorm veel bijgeleerd over coaching. Niet alleen over coaching: Ik ben ervan overtuigd dat hij me meer heeft bijgebracht dan je in eender welke opleiding leren kan. Ik werd niet enkel fysiek heel sterk, maar ook mijn mentale kracht nam nieuwe proporties aan.

Ik trainde op een heel aparte manier die voor velen in de fitness ongewoon was. Al snel vroegen mensen me om hen te trainen. Zo kreeg ik de microbe te pakken om mensen persoonlijk op weg te helpen en te begeleiden om hun doelstellingen te verwezenlijken. Als personal trainer zet ik voluit in, op meer beweging op de slimste, efficiëntste en veiligste manier.

Een steil pad, bezaaid met blessures.

Mijn persoonlijke groei op fitnessvlak heb ik, raar maar waar, te danken aan de verschillende blessures die ik heb opgelopen. Deze kwetsuren had ik te danken aan mijn heel intensieve trainingen. Ik trainde dikwijls meer dan vijftien uur per week en pleegde hiermee een roofbouw op mijn lichaam zonder dit te beseffen. Tijdens een worsteltraining had mijn sparringpartner mijn knie ontwricht, waardoor mijn meniscus scheurde.

Ik werd geopereerd en mocht vier maanden niet steunen op dat been, waardoor ik heel wat spiermassa verloor. Hierna volgde een periode van zes maanden met een intensieve revalidatie bij de kinesist. Tijdens deze periode had ik het – zowel fysiek als mentaal – enorm moeilijk. Ik was beperkt in mijn alledaagse doen en was afhankelijk van mijn ouders.

Figuur MPAKT
Figuur MPAKT

Een sterk, functioneel en pijnvrij
lichaam als topprioriteit.

Na mijn revalidatie heb ik mijn trainingsmethode volledig veranderd. Ik had geleerd hoe belangrijk het is om naar je eigen lichaam te luisteren en er zorg voor te dragen. Welke mensen dragen het meeste zorg voor hun lichaam? De topatleten uiteraard. Dag in dag uit doen ze alles in het belang van hun lichaam om topprestaties neer te kunnen zetten. Voor mij is een afgetraind lichaam niet prioritair. Ik vind het voor mezelf belangrijk dat ik een sterk, functioneel en pijnvrij lichaam heb. En wat mooi meegenomen is: wie correct en slim traint, krijgt sowieso een gespierd lichaam cadeau.

Train niet harder, maar slimmer

Niemand zal het meteen zien,
terwijl jij het direct zal voelen!

Slimmer en efficiënter trainen, betekent dat je je lichaam in zijn totaliteit oefent. Door niet enkel op specifieke spiergroepen te focussen, zal je een sterk, mobiel, explosief en pijnloos lichaam ontwikkelen.

Op naar een hoger 'allround' niveau

Voordelen van functioneel trainen:

  • grotere beweeglijkheid en souplesse
  • versterking van de core
  • betere lichaamshouding
  • preventie van blessures
  • verbetering van de levenskwaliteit
  • meer kracht
Een coach die echt het probleem aanpakt!
Benny B.
Je leert dat je lichaam veel meer aan kan, Mpakt haalt het maximale uit jezelf!
Thomas C.